Bug

Discuss the game of Starship Kingdom

Bug

Postby Bounder » Sat Jan 27, 2007 11:25 pm

Twice now I have had a battle that never ends. In both cases blue was the attacker and I had hit the skip battle button. The screen showed the defender at 0-0-0 ships but the explosion graphics never stopped. I could bring up the menu but I could not get the game to progress to the next stage. I saved a screen capture
Bounder
 
Posts: 9
Joined: Sun Jan 21, 2007 12:00 pm
Location: Whitsett, North Carolina, USA

Postby Andrew Ewanchyna » Sun Jan 28, 2007 1:05 pm

Thanks, this is a know bug. For some reason the AI will launch a Supernova attack and not back it up with ships!
Andrew Ewanchyna
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Fri Mar 08, 2002 4:11 pm

Postby Bounder » Sun Jan 28, 2007 1:13 pm

I was able to get a little bit more information the third time it happened. All three times blue launched an attack from a system with only one ship and tried to use a NovaBomb. I must be that something about the NovaBomb routine that skips checking to make sure there is more than one ship in the attacking system.

The game can't resolve the combat because after the NovaBomb neither side has ships in the system. I can send you the saved game file.
Bounder
 
Posts: 9
Joined: Sun Jan 21, 2007 12:00 pm
Location: Whitsett, North Carolina, USA

Postby Andrew Ewanchyna » Mon Jan 29, 2007 9:15 am

That's exactly the problem, Bounder. It's on my to do list.
Andrew Ewanchyna
Site Admin
 
Posts: 837
Joined: Fri Mar 08, 2002 4:11 pm


Return to Starship Kingdom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron